Schriftlezingen

detailSchriftlezingStefKreymborg_000

Met grillige takjes, zaden, draden of hout, legt Stef Kreymborg belevenissen en herinneringen op de haar kenmerkende wijze vast.
Opmerkingen, verhalen, aantekeningen,  anekdotes, observaties, muzikale herinneringen, meningen en beschrijvingen van hoogte- en dieptepunten vinden hier hun plek om verteld en ´gelezen´ te’ worden.

Zoals in al haar werk is het ritme van de ‘tekst’, de ordening van ‘letters’, ‘noten’, ‘woorden’ en ‘woordgroepen’ weer uitgangspunt voor haar verzameling. Het is een onderzoek naar regelmaat en alle variaties daarop, naar orde en chaos, naar structuur, (a)symmetrie, eenheid en diversiteit.

Spannend hierbij is de onmogelijkheid om de teksten te lezen. Het doet een appel aan de fantasie van de kijker om invulling aan de tekens te geven. Ook het wegvallen van de teksten achter andere bladen stelt ons via Stef de vraag of in deze tijd van individualisme en communicatie alles  gedeeld en gezien mag worden.

Renate Dorrestein schreef over het ‘schriftelijk werk’ van Stef Kreymborg:
In mijn werk zoek ik altijd naar woorden die beelden oproepen, maar nu is het andersom: nu zie ik beelden die woorden vertolken. Wat laat Stef Kreymborg prachtig zien hoe ontoereikend en onbeholpen de taal is, en hoe vurig niettemin het menselijk verlangen naar communicatie, desnoods over de grenzen van het armzalige alfabet heen.

Trilogie / Twijgjes op hout / 100 x 130

Overleven / Textiel / 25 x 25

 

Muziekschets / Inkt op papier / 60 x 60 

Dear Hairy / Draad op hout / 60 x 60

 

Een nieuwe lente en een nieuw geluid… / Landkaart / 140 x 180

Verwarrend verhaal / Wol op papier / 50 x 60

Verhalen in vilt en papier

Tryptichon / Inkt op papier/ 70 x 100

Compositie / Hout / 180 x 100

Houten boek  / Hout, twijgjes / 200 x 135

Geopend gedicht 100 x 70 Takjes op papier

DSC_0167