Muzikale kalligrafie

In het werk van Stef Kreymborg wordt de muzikale dimensie van ons schrift (klank, intonatie en ritme) zichtbaar. De al dan niet leesbare tekstregels van haar werken nodigen uit om te zingen, te neurieen, om de muziek in het schrift terug te brengen. In die zin raakt haar werk aan het wezen van ons schrift. Voeg daar bij de schoonheid van de vormen en het vakmanschap van de kunstenaar en we kunnen hier met recht spreken van muzikale kalligrafie.
Uit de inleiding van Boekje ll door Rob Berkel Directeur Scryption Tilburg

Stefs kunst

De maten zijn niet de muziek
De tekens niet de taal
De vormen niet de inhoud
De kleuren niet het gevoel
En dan het wonder: betovering.
Rob de Leeuw

In mijn werk zoek ik altijd naar woorden die beelden oproepen, maar nu is het andersom: nu zie ik beelden die woorden vertolken. Wat laat Stef Kreymborg prachtig zien hoe ontoereikend en onbeholpen de taal is, en hoe vurig niettemin het menselijk verlangen naar communicatie, desnoods over de grenzen van het armzalige alfabet heen.
Renate Dorrestein

Van elegante Appeltaart (weet je nog?)
Tot meer dan monumentale Zwierigheid:
Het alfabet van Stef
Manifest centraal de M van muziek:
maat, vorm, toon, kleur, ritme, frasering, harmonie!
Pieter Zeegers

Menig kok pretendeert een architect, uitvinder, ontwerper, een kunstenaar te zijn. Zijn restaurant noemt hij zijn atelier. Vaak denk ik tijdens werk-eten: het is maar goed dat dit werkstuk voorgoed verdwijnt. Geef mij maar de ideeen, de originaliteit, het handschrift, de kracht van Stef Kreymborg.
Anne Scheepmaker